Youtube Abone Sayılarına Değişiklik Getiriyor

Youtube geçtiğimiz gün yapmış olduğu bir açıklama ile Ağustos Ayı’nda abone sayıları hakkında bir değişiklik yapacağını duyurdu. Açıklamanın içeriğinde ise bu özelliğin detayları hakkında bilgiler yer aldı. Youtube’dan alınan bilgiler bundan sonraki Youtube paylaşımlarında, abone sayılarının gösterilmeyeceği şeklindeydi.

Youtube’dan Kullanıcılarını Şaşırtan Uygulama

Sosyal medya uygulamalarında kullanıcıların en çok önem verdiği konuların başında, ekledikleri içeriklerin ne kadar takipçisi veya abonelerinin olduğu gelir. Bu duruma bu denli önem vermelerinin sebebi ise paylaşımını yaptıkları videoların takipçi veya abone sayısının çokluğuna bakarak kaliteli içerikler olduğunu düşünmeleridir. Yani bir videonun ne kadar çok abonesi veya takipçisi varsa, video o derece kalitelidir.

Her videonun analiz yapısı farklıdır. Bazı videoların takipçi analizleri direkt olarak videonun alt kısmından görünürken, bazılarının bu analitik bilgileri bazı internet siteleri tarafından daha ayrıntılı bir şekilde çıkarılır. Bu uygulama Youtube’un özelliklerinden biridir ve bir kullanıcı Youtube kanalında bir içeriği görüntülediğinde, abone ve takipçi sayıları hakkındaki tüm detayları sunar. Youtube’a giriş yapan bir kişi buradaki abone ve takipçi sayısına anında ulaşır. Youtube’un yeni yaptığı değişiklik tam bu konu ile ilgili özel detaylar içeriyor.

Youtube, bu yenilikle birlikte kanallarına kaç kişinin abone olduğu bilgisini net verilerle açıklamayacak. Bu bilgiyi kişilere kısa ve detaysız olarak sunacak. Bazı kullanıcılar için son derece önemli olan bu bilgiler, Youtube takipçi satın al işlemi yaparak takipçi sayılarını artırmaya çalışan kişiler için bir sürpriz niteliği taşıyor olsa da Youtube bu uygulamayı kısa bir süre sonra aktif hale getireceğini açıklıyor.

Youtube’ın neden böyle bir değişiklik yaptığına yönelik açıklanan verilerde ise, paylaşılan içeriklerin daha kaliteli olmasının sağlanması ve takipçi kavgalarının ortadan kaldırılmasının sağlanması olduğu düşünülüyor. Youtube’un almış olduğu kararı daha detaylı olarak ele aldığımızda, bazı Youtuberların saçmalayıcı ve alaycı tavırlarının da bu sayede ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Ayrıca Youtube’un bu değişikliği ile de bir içeriğin abone veya takipçi sayısının önemli olmayıp izlenme sayısının baz alınmasının daha doğru bir karar olduğu görüşü benimseniyor.

" admin : ."