Instagram Beğeni Limiti Kaç? Beğeni Engeli Nasıl Kalkar?

Instagram beğeni limiti, saatlik olarak hesaplanmaktadır ve saat başı 350 olarak bilinmektedir. Kısıtlamaya uğramamak adına Instagram’da dikkat edilmesi gereken en önemli sınırlardan biridir. Hesabın beğeni engeli yememesi için buna dikkat etmek gerekmektedir. Aynı zamanda bu durumun sürekli olmamasında da dikkat edilmelidir.

Sürekli beğeni engeli almak uzun süreçte hesabınızın aktif kullanımını engellenecektir. Hesap içerisinde sürekli hata verme gibi bir durum oluşacaktır. İşte bu tip durumlara dikkat etmek gerekmekte ve süreci iyi takip etmek gerekmektedir.

Instagram Beğeni Engeli Nasıl Kalkar?

Instagram beğeni engeli kaldırma için doğal yöntem kullanılmalıdır. Bu işin en doğal çözümü de en az 18 saat kadar beklemek ve hesap içerisinde hiçbir işlem yapmamaktır. Çünkü genel olarak bakıldığında Instagram engelleri 18 saatlik süre içerisinde kendiliğinden geçmektedir. Fakat sürekli aynı hatayı alıyorsanız bu süreç de uzayacaktır. 72 saate kadar bile engelin kalkması beklenebilmektedir.

Eğer beklemeyi istemiyorsanız ve bu durum sizin için olumsuz bir sonuç yaratıyorsa bir süreliğine hesap dondurma işlemi de gerçekleştirilebilir. Fakat yine de sürecin sonlanması için zaman geçmesi gerekecektir. Kesinlikle farklı yollar ve hızlı çözümler aranmamalıdır. Aksi takdirde çok daha uzun süreler hesabınız engelle karşılaşabilir.

Instagram Beğeni Engeli Kaç Gün Sürer?

Instagram beğeni engeli süresi yukarıda da belirtildiği gibi 18 saat olarak bilinmektedir. 18 saat içerisinde hesabınızın engeli kalkacaktır. Fakat kesinlikle dışarıdan herhangi bir işlem uygulayarak engelin kalması için çabalamayın. Aksi takdirde durum oldukça ters tepecektir. Bu da uzun süreli olarak hesap kullanım dışı olacaktır.

Instagram Beğeni Engeli Yememek İçin Neler Yapılmalı?

Instagram hesap engeli yememek için kesinlikle 1 saat yani 60 dakika içerisinde 350 beğeni sınırını aşmamak gerekmektedir. Fakat dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta da beğenileri art arda yapmamaktır. 350 beğeni aralıklı olarak kullanılmalıdır. Hatta çok gerekli olmadıkça 350 sınırına bile bir saat içerisinde yaklaşmamak gerekmektedir.

Örnek verecek olursak 50 beğeni yaptıktan sonra 5 dakika bekleyip bir 50 beğeni daha yapmak gerekmektedir. Bu kuralla esnektir ve sizin müsait olma durumunuza göre değişiklik göstermektedir. Dilerseniz 10 dakikada bir de yapılabilir. Bu süre size kalmıştır fakat düzenli takip etmek gerekmektedir.

Ayrıca, sürekli beğeni ile birlikte takip yapılmasının da hesaplar için olumsuz olduğunu söylemek gerekmektedir. Üst üste yapılan bu işlemler Instagram algoritması üzerinde sıkıntı yaşatmaktadır. Bu da sizin hesabınızın engellenmesine kadar gidebilir. Bu çok uç bir nokta da olsa yine de dikkat edilmelidir.

Instagram’da Neden Fotoğraf Beğenemiyorum?

Instagram beğeni engeli yememek için gerekli olan işlemi yukarıda belirtmiştik. Eğer bu durumların dışına çıkarsanız beğeni engeli yeme ihtimaliniz yükselir. Bu durumda da kesinlikle fotoğraf beğenisi yapılamaz. Fotoğraf beğenilerini yapabilmek için beklemek gerekecektir. Bu süreçte Insragram adresinizde işlem yapılmaması önerilmektedir.

Instagram Beğeni Engeli Neden Olur?

Instagram beğeni engelinin sebebi, uygulama içerisinde gereğinden fazla beğeni yapmaktır. Aynı zamanda fazla takip, yorum gibi işlemler yapmak da uygulama içerisinde engel alma sebebi olarak bilinmektedir. Bu durumlar genellikle ölçülü ve yerinde yapılmalıdır. Aksi taktirde engel almaktan kurtulmak oldukça zordur.

Genellikle dikkat edilmesi gereken 60 dakikalık süre içerisinde 350 beğeni sınırını aşmamaktır. Bu durum aşıldığında sonuç engel olacaktır. Engel yememek için kurallara dikkat etmek ve kuralların dışında hareket etmemek gerekmektedir. Milyarlarca kullanıcı olduğundan dolayı sizi söz ardı edecekleri gibi bir düşünceye kapılmamak gerekmektedir.

" yazar : ."