Facebook Business, aracı ile sosyal medya hesaplarınızı daha etkili biçimde yönetebilir ve daha etkin sonuçlar elde edebilirsiniz. Facebook’un yapısına göre daha farklı bir platform olduğu için sadece firmalara göre tasarlanmıştır. Kişisel oturum açmaya elverişli olmadığı için iş ile alakalı kullanmayanların işine yaramayan bir platformdur.
Doğru hedefe odaklanması, sahte hesapları anında engellemesi ve hızlı destek sağlaması nedeniyle genelde tercih edilen bir platform olarak görülür. Müşterilere ait bilgi varsa rahatlıkla ulaşabilir ve etkileşime geçebilirsiniz.

Facebook Business Nasıl Kullanılır?
- Adım 1: İlk olarak Facebook Business kullanımı için https://business.facebook.com/ adresine giriş yapmanız gerekir.
- Adım 2: ‘’Ayarlar’’ bölümünden ‘’Kişiler ve Varlıklar’’ kısmına giriş yapın.
- Adım 3: Sayfalara ya da reklam hesaplarına uygun görev iznine sahip yönetici atayın.
- Adım 4: Instagram işletme hesabını uygulamaya bağlamak için ‘’İşletme Ayarları’’ bölümünden ‘’Instagram Hesapları’’ seçeneğine tıklayın.
- Adım 5: Business Manager yöneticisine en az 2 kişi ekleyin ve geri kalanları çalışan olarak ayarlayın.
- Adım 6: Facebook sayfasını uygulamaya bağlamak için ‘’Yeni Sayfalar Ekle’’ bölümünden ‘’Sayfayı Üzerine Al’’ seçeneğine tıklayın.
- Adım 7: ‘’Reklam Hesapları’’ bölümünden ‘’Yeni Reklam Hesabı Ekle’’ seçeneğine tıklayın. Reklam hesabının numarasını girip eklemek istediğiniz oturuma erişim elde edebilir ya da reklam hesabının sahibi olarak başka Business Manager atayıp kullanmak isteyebilirsiniz. Reklam hesabının faturaları ödeyen firmaya ya da kuruluşa aittir.
- Not: Destek almak isterseniz https://tr-tr.facebook.com/business/help adresine gidip arama bölümüne istediğinizi yazabilirsiniz.
Facebook Business Ücretli Mi?
Uygulama ücretsizdir ancak çeşitli hizmetler ücrete tabii olabilir. Kısacası şunları yapabilirsiniz;
- Reklam yayınlama ya da takip etme
- Reklam ya da sayfa hesabı gibi verileri kontrol altında tutma veya yönetme
- İşletmenizi yönetme bölümünde yardım sağlamak için ajans ya da pazarlama ortağı ekleme
Facebook Business Hesabı Nasıl Oluşturulur?

- Adım 1: İlk olarak Facebook Business hesabı oluşturma için https://business.facebook.com/ adresine giriş yapmanız gerekir.
- Adım 2: ‘’Hesap oluştur’’ seçeneğine tıklayıp karşınıza gelen ekrandan Facebook bilgilerinizi girin.
- Adım 3: Ardından şirket isminizi yazın ve giriş yapın. Genelde bu bölümde çok fazla reklam hesabı olabileceği için kapsayıcı isim seçmeniz gerekir.
- Adım 4: Şirket adını yazdıktan sonra 2 kere gelen popop ekranına isminizi, soy isminizi ve şirket e-posta adresini yazmanız gerekir.
- Adım 5: Gerekli bilgileri doldurduktan sonra Business Manager platformunun ana ekranına gelirsiniz.
- Adım 6: Sayfanın sol üst bölümünde yer alan yatay üç çizgiye tıklayın ve ‘’Ayarlar’’ bölümüne giriş yapın.
- Adım 7: ‘’İşletme Ayarları’’ bölümünün sol üst kısmında yer alan ‘’Sayfalar’’ yazısına tıklayın ve kendi sayfanızı bu bölüme ekleyin. Sayfanız yönetici konumunda ise direkt onaylanır.
- Adım 8: Kesin sonuç için ‘’Sayfa Görevleri’’ menüsünden ‘’Sahiplik Transferi’’ yazısına tıklayın. Ekrana gelen ‘’Talebi Yanıtla’’ seçeneğine tıkladığınızda Business Manager sayfasına sahip aktarma işlemini gerçekleştirmeniz gerekir.
Facebook Business Kodu Nedir?
Facebook Business kodu, reklam verebilmeniz için size gönderilen koddur. Uygulamada reklam verdiğinizde hesabınıza benzeri olmayan bir kod ya da numara gönderilir. Bu kod ya da numara ile Business Manager hesabınıza reklam eklemek için faydalı olur. Bu reklam kodunu gereksiz paylaşmamanız önerilir.
Reklam hesabı numarasını bulmak için ‘’Reklam Yöneticisi’’ bölümüne giriş yapıp açılır menüde bulabilirsiniz. Ayrıca reklam numaranızı, ‘’Reklam Yöneticisi’’ bölümünde tarayıcınızın adres çubuğunda da bulabilirsiniz.
Arama bölümündeki adres çubuğunda reklam hesabını bulmada sorun yaşıyorsanız, URL bölümünde act= ifadesini arayarak bulabilirsiniz. Reklam yöneticisi bölümüne giriş yaptığınızda açılır menüden arama ve filtreleme çubuğunun üzerinde görebilirsiniz.
İlginizi Çekebilir: Instagram İşletme Hesabı Nedir?